Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει από κάποιον ότι προτιμάει την καστανή ζάχαρη στον καφέ του διότι είναι πιο υγιεινή και έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. Τι ισχύει όμως πραγματικά;
Η καστανή ζάχαρη που κυκλοφορεί ευρέως και έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης για την προσθήκη στον καφέ, ΌΧΙ μόνο δεν είναι πιο υγιεινή από την λευκή, αλλά είναι και περισσότερο επεξεργασμένη από την λευκή.
Θα αναρωτηθείτε: “μα πως γίνεται αυτό;”. Κι όμως… για την παραγωγή και της λευκής και της καστανής ζάχαρης πραγματοποιείται επεξεργασία για την λεύκανσή της, δηλαδή την απομάκρυνση της μελάσας που σ’ αυτήν οφείλεται το σκούρο χρώμα. Οπότε για την παραγωγή της καστανής ζάχαρης διενεργείτε ένα επιπλέον στάδιο, αυτό της χημικής επεξεργασίας για την προσθήκη καθαρής μελάσας.
Τώρα, αν θέλετε να αγοράσετε ένα είδος ζάχαρης για το σπίτι σας, προτείνεται να επιλέξετε την ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ καστανή ζάχαρη.
Η ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ καστανή ζάχαρη πρόκειται για φυσικά σκούρη ζάχαρη χωρίς χρήση χημικών ουσιών, προσθέτων ή άλλων επιβαρυντικών τεχνολογικών διαδικασιών.
Στα θετικά καταγράφεται και η παρουσία της μελάσας που εμπεριέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Δεν ξεχνάμε ποτέ, ότι η ζάχαρη κάθε είδους πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για την αποφυγή των αρνητικών συνεπειών στην υγεία μας.