Νέο ψωμί σε φέτες ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με αλεύρι ολικής άλεσης και αλεύρι τύπου Dinkel παρουσίασε η βιομηχανία μπισκότων και τροφίμων Ε.Ι. Παπαδόπουλος.
Κατάλληλο όχι μόνο για τοστ, αλλά και ως σύνηθες ψωμί στο τραπέζι
To ψωμί προστέθηκε στη σειρά ΧΩΡΙΑΝΟ η οποία αριθμεί μαζί με τη νέα προσθήκη συνολικά 4 κωδικούς. Τα ψωμιά της σειράς ΧΩΡΙΑΝΟ είναι “χωριάτικου” τύπου. Γι’ αυτό δεν είναι όπως τα ψωμιά για τοστ, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως “επιτραπέζιο” ψωμί, με την έννοια που έχει το ψωμί στο τραπέζι.
Το σιτάρι τύπου Dinkel (γερμανική ονομασία) προέρχεται από αρχαίο σπόρο. Χάρη στον σκληρό φλοιό που έχει κάνει το δημητριακό πιο ανθεκτικό. Ο σπόρος τύπου Dinkel έχει περισσότερες φυτικές ίνες οι οποίες δεν βρίσκονται μόνο στον φλοιό όπως στο κλασικό σιτάρι, αλλά και στον σπόρο! Περιέχει μεγάλο ποσοστό σιδήρου, ψευδάργυρου και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Από την άλλη κάποιοι διαιτολόγοι προειδοποιούν ότι χρειάζεται προσοχή από κάποιες ομάδες καταναλωτών, καθώς έχει περισσότερη γλουτένη από το συμβατό σιτάρι, όμως και περισσότερες θερμίδες.
Το ψωμί τύπου για τοστ έχει 2 fresh pack συσκευασίες και το συνολικό του βάρος είναι 700 γραμμάρια.
Η εταιρία Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. προχώρησε πρόσφατα στο face lifting στην σειρά των ψωμιών που είχε πρώτη παρουσιάσει η σελίδα μας.