Barilla | Risoni από όσπρια 300g

BARILLA | Risoni από όσπρια 300g

Τα Risoni από όσπρια της εταιρίας Barilla Hellas A.E. επιλέχθηκαν από την GMN ως το προϊόν του μήνα Δεκεμβρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Risoni είναι ένα είδος μικρού ζυμαρικού, σε μεγέθους κόκκου ρυζιού, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το Ελληνικό κριθαράκι.

Τα Risoni από όσπρια είναι ένας σχετικά πρόσφατος κωδικός που λάνσαρε η εταιρία Barilla στην Ελληνική αγορά. Ο λόγος που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να αναφερθούμε σε αυτά είναι τα πολλά οφέλη τα οποία έχει, αλλά και το ό,τι δεν κυκλοφορεί κάποιο άλλο αντίστοιχο προϊον στην Ελληνική αγορά.

Αρχικά ας δούμε τα συστατικά τους. Τα Risoni παράγονται σύμφωνα με όσα αναγράφει η συσκευασία από: 60% αλεύρι από κόκκινες φακές και 40% από αλεύρι ρεβυθιού. Αυτό τα κάνει απόλυτα υγιεινά, καθώς εκτός από τα πολλά οφέλη των οσπρίων, το βασικό, δεν περιέχουν γλουτένη. Έχουν 24g πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Η συσκευασία των Risoni είναι χάρτινο κουτί 300 γραμμαρίων. Με καλό μάτι είδαμε το ότι δεν υπάρχει κάποιο εσωτερικό πλαστικό σακουλάκι. Αυτό κάνει την συσκευασία σαφώς πολύ φιλική προς το περιβάλλον.

Barilla | Risoni από όσπρια 300g

Δοκιμάζουμε τα Risoni βράζοντας τα 9 λεπτά. Αρχικά τα δοκιμάζουμε σκέτα ως συνοδευτικό – με λίγο ελαιόλαδο -, όπως μας τα προτείνει η εταιρία. Η γεύση τους έχει κάποιο ενδιαφέρον και σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα “παραδοσιακό- κλασσικό” κριθαράκι από αλεύρι σίτου.

AD PLACEMENT #2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Barilla | Risoni από όσπρια 300g

Στην συνέχεια τα προσθέτουμε σε έτοιμες φακές και κάνουμε ένα “εναλλακτικό” φακόρυζο. Εκεί τα πράγματα δένουν σχεδόν τέλεια και νιώθουμε την διαφορά με το κλασικό ρύζι.

Η εταιρία Barilla Hellas διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά από ζυμαρικά οσπρίων όπως, σπαγγέτι, πέννες και cesarecce. Εκτός από τα ρισόνι με κόκκινες φακές και ρεβύθια, κυκλοφορεί επίσης και το ρισόνι με κόκκινες φακές, ρεβύθια και μπιζέλια. Αυτά όμως θα σας παρουσιάσουμε σε ένα από τα επόμενα άρθρα μας ή στα stories στο Instagram.

 

Η εταιρία Barilla Hellas A.E. εκπροσωπεί την Ιταλική Barilla G e R Fratelli στην Ελλάδα. H Barilla G e R Fratelli είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ζυμαρικών στο κόσμο. Ιδρύθηκε το 1877 στην Πάρμα και διαθέτει σήμερα συνολικά 30 παραγωγικές μονάδες. Οι 15 στην Ιταλία και άλλες 15 σε πολλές χώρες του κόσμου. Μια εκ των χωρών είναι και η Ελλάδα. Εμπορικά η Barilla δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσα από το ίδιο το brand της, αλλά κυρίως μέσω της εταιρίας MISKO, την οποία εξαγόρασε το 1991. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών στην Ευρώπη, στην περιοχή της Βοιωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ