H Friesland Campina Hellas παρουσίασε το νέο σκληρό τυρί Parrano Robusto.
Το τυρί διατίθεται στην αγορά σε συσκευασία των 150 γραμμαρίων, σε τριμμένο σακουλάκι και σε ρόδα στους πάγκους των Σουπερμάρκετ.
Το τυρί παράγεται στην Ιταλία με την μέθοδο Robusto και φτάνει στον καταναλωτή μετά από 9μηνη διάρκεια ωρίμανσης
Η λέξη Robusto έχει την ρίζα στο λατινικό Robustus που σημαίνει σκληρό. Το Parrano παράγεται στην Ιταλία με Ολλανδικό αγελαδινό γάλα. Έχει παρόμοια γεύση και υφή με τυριά τύπου Parmesan. Τα τυριά Parmesan καθώς είναι τυριά Π.Ο.Π. χρειάζονται για την παραγωγή τους τοπικής προέλευσης πρώτες ύλες.
Το τυρί έχει στοιχεία τόσο από το τυρί Parmesan και από Gouda
Το Parrano παρόλο που έχει όμοια γευστικά χαρακτηριστικά με το τυρί Parmesan, όπως το ότι είναι πικάντικο, διαφέρει στην υφή του, η οποία έχει κάποια χαρακτηριστικά και από το διάσημο Ολλανδικό τυρί Gouda.
Η Friesland Campina Hellas διαθέτει το τυρί Parrano σε συσκευασία χύμα “ρόδα”, σε συσκευασία 150 γραμμαρίων και σε σακουλάκι με τριμμένο 180 γραμμαρίων.