ΕΦΕΤ | Ανάκληση παρτίδας μπισκότων Κανέλας Korona της ΚΟΥΤΕΡΗΣ

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε το αρμόδιο τμήμα ελέγχου αρωματικών ουσιών του ΕΦΕΤ και διέταξε την απόσυρση μιας παρτίδας προϊόντων από την εταιρία ΚΟΥΤΕΡΗΣ από το Αγρίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FB93A951 1B6E 4246 A102 E7EA9A60F41F scaled e1707222934798 - Greek Market News

Συγκεκριμένα τα προϊόντα που καλούνται να αποσυρθούν από τα ράφια των καταστημάτων αφορούν τα μπισκότα με την ονομασία KORONA με ΚΑΝΕΛΑ, ΜΕΛΙ και ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ 105 g.

Ο λόγος της απόσυρσης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, είναι το αυξημένο επίπεδο της χημικής ουσίας  ΚΟΥΜΑΡΙΝΗΣ στο εν λόγω προϊόν. Η παρτίδα που ανακαλεί έχει την ημερομηνία λήξης 6/7/2024 και ημερομηνία παραγωγής 6/7/2023.

Η ουσία ΚΟΥΜΑΡΙΝΗ προέρχεται από την κανέλα και είναι στη λίστα των επιβλαβών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό σε επίπεδο που ξεπερνά τα 15 mg/kg.

Αντίστοιχες ανακλήσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και σε προϊόντα άλλων εταιριών.

Η εταιρία ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΚΟΥΤΕΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια παραδοσιακή εταιρία παραγωγής μπισκότων και γλυκών. Διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα μπισκότων, σιροπιαστών γλυκισμάτων και απευθύνεται κυρίως στα καταστήματα εστίασης όπως οι φούρνοι, πρατήρια άρτου και αρτοζαχαροπλαστεία .

Tα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντική είσοδο σε προϊόντα ραφιού λανσάροντας σειρές με τις ονομασίες KORONA στα μπισκότα και cookies.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ