Alfa Pastry Αθ. Κουκουτάρης | Κασσιάτα με Κασέρι, Γραβιέρα Νάξου και Κεφαλοτύρι 650g

Alfa Pastry Αθ. Κουκουτάρης | Κασσιάτα με Κασέρι, Γραβιέρα Νάξου και Κεφαλοτύρι 650g

Δοκιμάζουμε την πίτα Κασσιάτα Ζαγορίου με κασέρι, γραβιέρα Νάξου και κεφαλογραβιέρα. Η πίτα παράγεται από την εταιρία Alfa Pastry που έχει την έδρα της στην Κοζάνη. Η πίτα ανήκει στην σειρά που έχει άλλες τρεις γεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πίτες Κασσιάτες έχουνε χαρακτηριστικό τσαλακωμένο φύλλο και οι ρίζες τους έρχονται από τα χωριά του Ζαγορίου ή τα Ζαγοροχώρια. Μέσα στο σχετικά μικρό διάστημα που κυκλοφορούν οι πίτες έχουν ήδη κερδίσει τις καρδιές πολλών καταναλωτών, γιατί θυμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πίτες του χωριού που ζύμωναν και έψηναν κάποτε οι γιαγιάδες μας.

Επιπλέον υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες πρωτότυπες γεύσεις, μοναδικοί συνδυασμοί με χρήση πρώτων υλών που δεν συναντάμε πολύ συχνά, όπως για παράδειγμα το σέσκουλο, το καρότο ή το πληγούρι.

Στη σειρά κυκλοφορούν οι παρακάτω τέσσερις κωδικοί:

  • Μυζήθρα, φέτα, γραβιέρα 650g
  • Τυρί, σπανάκι, πράσο, σέσκουλο 650g
  • Κρεμμύδι, πληγούρι, πράσο, καρότο 650g
  • Κασέρι, γραβιέρα Νάξου, κεφαλοτύρι 650g (ΝΕΑ)

 

Δοκιμάζουμε την τελευταία προσθήκη στην σειρά, την Κασσιάτα Ζαγορίου με κασέρι, γραβιέρα Νάξου και κεφαλογραβιέρα. Αφού ψήσαμε την πίτα στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Η πίτα έχει απ᾽ έξω κρατσανιστό φύλλο και πλούσια πεντανόστιμη γέμιση. Μέσα στη γέμιση διακρίνονται οι απαλές νότες της γραβιέρας και του κασεριού που σίγουρα θα ενθουσιάσουν όλους τους φίλους των παραδοσιακών γεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ