Δοκιμάζουμε το βοδινό λουκάνικο της εταιρίας ΜΙΡΑΝ που κυκλοφόρησε περίπου πριν από δυο χρόνια και που περιέχει 7,5% τυρί Σύρου Σαν Μιχάλη ΠΟΠ.
Το βοδινό λουκάνικο είναι ένα προϊόν υψηλής γαστρονομίας κι συνδυάζει δύο κορυφαία προϊόντα της Ελλάδος που το καθένα διαγράφει εδώ και δεκαετίες την δική του ιστορία.
Το retail pack του είναι 350 γραμμάρια και η κάθε συσκευασία αποτελείται από δυο λουκάνικα περίπου 20 εκατοστών.
Αφού ψήσαμε το λουκάνικο στο φούρνο σε λαδόκολλα για 25 λεπτά στους 190°C, το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά να ρίξει την υψηλή του θερμοκρασία για να δέσει το κρέας με το τυρί. Στην συνέχεια το κόψαμε σε παχουλές φέτες και το σερβίραμε ως μεζέ. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο! Το λουκάνικο είναι ένα γευστικό ποίημα που δύσκολα μπορεί να περιγράψει κάποιος με λόγια ή να το συγκρίνει με κάποιο άλλο προϊόν.
Η εταιρία ΜΙΡΑΝ Α.Ε.Β.Ε έχει την έδρα της στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1922 και είναι μια από τις εμβληματικότερες εταιρίες του κλάδου των αλλαντικών της Ελλάδας. Η ναυαρχίδα της είναι ο παστουρμάς και τα λουκάνικα Σουτζούκια.